Welkom op de See & Smile website

Missie Burundi

Missie Burundi:
Nog 1 keer slapen en we stappen het vliegtuig in, richting Burundi. Spannend, waar komen we terecht, hoe ziet de operatiezaal er uit, hoe is de streek en de bevolking?
We kregen de belangrijkste nuttige woordenschat in het Kirundi, de lokale taal. OK, maar hoe spreken we dat uit, op welke lettergreep moet je de klemtoon leggen? Bijvoorbeeld “oog” is idjisjo, “kom mee” is koerikira…. ‘k Zal een spiekbriefje maken.
De voorbije weken heb ik geholpen bij het tellen en klaarmaken van de medische benodigdheden voor de cataractoperaties, en mijn persoonlijke taak was de voorbereiding van de brillen die we meenemen om te bedelen. Dat zijn dus ingezamelde afgedankte brillen, die uitgemeten worden, genummerd, op lijsten gezet, en individueel ingepakt. Er zijn zeker 350 brillen mee, we hopen zoveel mogelijk mensen te kunnen helpen met een gepaste bril, zodat het leven voor zovelen makkelijker wordt.
En nu de laatste voorbereiding: mijn eigen bagage. Eerst nog eens googelen wat ik op internet kan vinden over het klimaat en de weersvooruitzichten. Hoewel, de dagen worden hoofdzakelijk doorgebracht in het operatiekwartier, en daar volstaat het operatiepak. Een uitgebreide uitzet zal dus niet nodig zijn, en soireekledij al helemaal niet. Zo, ik ben er klaar voor.Anne Mie Descheemaeker.