Welkom op de See & Smile website

Missie Congo

Missie Congo:

Gregory en Martine zijn terug in België na nog een laatste drukke week van cataract operaties en daarmee is onze Kashobwe missie afgerond !
We kijken met een heel goed gevoel terug op deze missie die zowel voor het team van tandartsen, oogartsen en maxillofaciale chirurg een succes was.
Via radio en mededelingen in de kerk werd onze komst bekend gemaakt in een regio van 150.000 mensen die heel erg dankbaar waren om onze gratis zorg.
De werkomstandigheden waren niet altijd makkelijk vanwege de stroompannes maar uiteindelijk hebben we ons werk tot een goed einde kunnen brengen.
Voor onze tandartsen was dit een totaal nieuwe ervaring die ze zeker niet gauw zullen vergeten. Voor veel mensen was dit een eerste bezoek aan de tandarts en ze hebben bij meer dan 300 patiënten tanden kunnen trekken of afgebroken tanden verwijderd. Er werd ook aandacht besteed aan preventie door het uitdelen van gratis tandenborstels.
Bij het oftalmo team staat de teller op 1200 raadplegingen, werden er 450 brillen verdeeld en 100 operaties uitgevoerd waaronder ook meerdere operaties bij jonge kinderen.
Een aantal patiënten met complexe kaakaandoeningen en kinderen met een hazenlip kregen door onze maxillofaciale chirurg en anesthesist een kans op een betere toekomst. Onze jongste patiënt is zelfs uit een dorp op 450 km van Kashobwe na een lang en vermoeiende reis bij ons langsgekomen voor een schisis operatie.
Ook in de toekomst is daar zeker nog grote nood aan medische hulp aangezien die op dit moment heel erg beperkt is. Het is dan ook de bedoeling om volgend jaar opnieuw een missie te organiseren.

Grtjs,
See&Smile team