Welkom op de See & Smile website

Missie Zuid-Africa

Donderdag 19 oktober: We genoten van een heerlijk ontbijt met de zon op onze snoet waarna we opgeladen vertrokken naar het ziekenhuis.

Na 3 dagen werken zitten we in onze routine. Met een goeie 37 graden buiten was het vandaag puffen en zweten in het operatiekwartier. Gelukkig zijn de teams goed op elkaar ingespeeld en desondanks de af en toe lastige casussen vandaag geraakten we vlot door alle 27 operaties. We zien vaak complexe catarcten die voor een extra uitdaging zorgen. De lachende gezichten na de operaties geven ons veel voldoening.

Op het einde van de werkdag was het eventjes spannend omwille van een tekort aan materiaal. Bij het landen in Zuid-Afrika bleek er een hele valies zijn verloren te gaan met materiaal voor een volledige werkdag. Maar we roeien met de riemen die we hebben.

Na het werk stopten we bij een local brewery voor een gezellige breek de week. Nadien genoten we in onze guest house van een heerlijke ‘bobotie’. Een typisch Zuid-Afrikaans gerecht. Moe en tevreden kropen we vroeg in bed om morgen fris te zijn om het beste te geven op onze laatste operatiedag.